terug naar de hoofdpagina

Reisbeschrijving Ierland, het land en de bewoners
 
  Onderaan deze pagina kunt u zich voor deze reis aanmelden

10 dagen
Ierland
22 mei 2011
t/m
31 mei 2011
dagbeschrijving
Dag 1
22 mei 2011
Leeuwarden-Rotterdam Europoort.

Vertrek 10.00 uur. Via diverse opstapplaatsen gaan we via de Afsluitdijk richting Rotterdam. Onderweg maken we een koffiestop.
In Europoort heeft u nog enige vrije tijd voor wij inschepen op de ferry van P&O.
Het vertrek is om 20.00 uur en we moeten om 18.00 uur inchecken. Op dit schip kunt u zich bijna niet vervelen, er is van alles te doen.
Diner en overnachting op de Ferry.
Dag 2
23 mei 2011
Hull-York-Bradford

De geschiedenis van York bestaat uit vele hoofdstukken.
De huidige stad ontstond in de Middeleeuwen op de plaats waar in 71 n. C. door de Romeinen de hoofdstad van het noorden, Eburacum werd gebouwd.
In 306 werd Constantijn de Grote er tot keizer uitgeroepen, waarna hij Brittannië in vier provincies opdeelde.
Honderd jaar later waren de Romeinen vertrokken en werd de stad onder de Saksen omgedoopt tot Eoforwic.
Vervolgens werd het een christelijk bolwerk.
De Deense straatnamen verwijzen naar de periode dat York in handen van de Vikingen een van Europa’s belangrijkste handelssteden was.
Tussen 1100 en 1500 was het na Londen de belangrijkste stad van Engeland.
De trots van York is de kathedraal die echter beslist niet het enige is dat de stad te bieden heeft.
In een voormalige onderhoudsloods voor stoommachines staat ’s werelds grootste spoorwegmuseum.
Het bestrijkt bijna 200 jaar geschiedenis en maakt gebruik van foto’s, schilderijen en visuele hulpmiddelen. Dan vertrek naar onze overnachtings plaats Bradford. Diner overnachtig in het Hilton Bradford hotel,Ings Road Bradford.
Dag 3
24 mei 2011
Bradford-Holyhead-Dublin.

In de 16de eeuw was Bradford een welvarende marktstad en de opening van het kanaal naar de Ierse Zee in 1774 stimuleerde de handel.
Rond 1850 was de stad de grootste producent van kamgaren (tot garen gedraaide wol) ter wereld.
Verder vindt u hier oa National Museum of Photography, Film & Television , Colour Museum, Bradford Industrial Museum.
Vandaag verlaten we deze stad en gaan door het noorden van Wales langs Conway en Beaumaris.
Hier liet Edward de eerste zijn grootste kasteel bouwen, om de inkomende en vertrekkende scheepvaart in Wales te controleren.
Ye Olde BulI’s Head, een herberg in Castle Street, dateert uit 1617, de beroemdste klanten van dit etablissement
waren dr. Samuel ]ohnson (1709-1784) en de 19de-eeuwse schrijver Charles Dickens.
Dan richting Holyhead voor de overtocht naar Ierland en de stad Dublin voor ons
diner en overnachting. The Moran Red Cow Hotel, Naas Road Dublin 22.
Dag 4
25 mei 2011
Dublin - Tullamore - Athlone - Galway.

Vandaag vertrekken we na een goed ontbijt naar Tullamore, voor een bezoek aan de Whiskey distillery van Tullamore Dew Heritage Centre.Bekend van oa Tullamore malt (en dat is een dure zo'n € 750,00 per fles) en de goedkopere blended Irish Whiskey. Dan via Althone, waar we de rivier de Shannon oversteken naar Galway. En als er onderweg iets moois is te zien dan maken we natuurlijk een stop. Dan diner en overnachting in Galway. Carlton Hotel Galway, Dublin Road Galway City.
Dag 5
26 mei 2011
Galway - Galway Bay - Kinvarra - Cliffs of Moher - Killarney.

Na een goed ontbijt vertrekken we uit Galway voor een rondrit door het graafschap Clare.Via Kinvarra (Dunguaire Castle) en Ballyvaughan komen we in de Burren een prachtig plateau van kalk en leisteen.Tuloughs zijn meren die naar gelang het grondwaterpeil gevuld zijn met water of droogstaan, en worden oa gevoedt door de ondergrondse rivieren die onder het plateau ontstaan door het doorsijpelen van water op de plateau's. De grotten die zo zijn ontstaan zijn te gevaarlijk voor speleologen, alleen de Aillee Cave is voor publiek toegankelijk.Dan door via Lisdoonvarna naar de Cliffs of Moher een steile donkere rotsmuur van ongeveer 8 km en op sommige plaatsen 200 meter hoog is. Hier broeden vele zeevogels waaronder de papagaaiduikers. We vervolgen de weg via Ennis naar het Bunratty Castle mocht er tijd over zijn ,kunnen we hier nog een bezoekje brengen.Anders door naar Limmerick en vervolgens naar Killarney voor diner en overnachting. The Killarney Court Hotel,Tralee Road Killarney
Dag 6
27 mei 2011
Killarney - Ring of Kerry - Killarney.

Vandaag brengen we een bezoek aan een schapen boer in de heuvels, voor een demonstratie met een bordercollie. Door een bepaalde fluittoon weet de boer de collie zo te sturen dat deze hond de hele kudde of een aantal van hen daar heen brengt waar de boer ze wil, prachtig om te zien. Dan een tour door het graafschap Kerry.( De Ring ) Dan Killorglin, Glenbeigh, Cahersiveen, Waterville, Coomakesta,(vergezicht over Derrynane, Castlecove en Sneem, Molly's Gap, Ladies View, Killarney's Nat. park,Killarney Town. Diner en overnachting. The Killarney Court Hotel, Killarney.
Dag 7
28 mei 2011
Killarney - Corkcity - Macroom Castle - Waterford - Dublin.

Vandaag vroeg op en na het ontbijt vertrekken we en gaan over de Derrynasaggart heuvels naar Macroom waar we een kijkje kunnen nemen bij Macroom Castle. Het was het huis van Sir William Penn, wiens zoon later de staat Pennsylvania heeft gesticht.
Blarney de belangriikste bezienswaardigheden zijn de beroemde steen in Blarney Castle en het grote souvenir en kunstnijverheidscentrum er vlakbij. Het is onduidelijk waarom zoveel mensen worden gefascineerd door de Blarney Stone. Maar de legende dat men door het kussen van de steen op wonderbaarlijke wijze met Ierse welsprekendheid wordt gezegend, blijkt velen aan te spreken. De fameuze Blarney Stone is een rechthoekig stuk kalksteen dat hoog in de tinnen van een mooi 15de-eeuws met een toren versterkt huis is gemetseld. Vroeger was het de vesting van de familie MacCarthy, de voormalige koningen van Munster en heren van Blarney. Om de steen te bereiken, moeten bezoekers de 120 treden hoge torentrap beklim men, zich bij de onvermijdelijke rij aansluiten, vervolgens gaan liggen en achterover boven een duizelingwekkende diepte leunen. Het ziet er gevaarlijk uit, maar dat valt mee, zelfs zonder de hulp van twee gespierde helpers die uw enkels vasthouden. De steen wordt vaak genoeg schoon gemaakt om te voorkomen dat u er besmettelijke ziekten van oploopt. We rijden door naar Waterford voor een bezoek aan Waterford Visitor Centre. (Kristal handgemaakt) In 1783 bouwden George en William Penrose de eerste glasfabriek in Waterford.Hij moest in 1851 sluiten vanwege de desastreuze economische situatie.
Honderd jaar later werd de tegenwoordige fabriek opgericht en groeide in veertig jaar tijd uit tot de grootste kristalfabriek ter wereld.
Nu rijden we door naar Dublin voor diner en overnachting in The Moran Red Cow Hotel, Naas road Dublin.
Dag 8
29 mei 2011
Dublin - Knowth burial chamber - Rondrit Dublin.

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Newgrange ten noorden van Dublin.Newgrange is zonder enige twijfel een van de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden van Ierland en wellicht het indrukwekkendste ganggraf ter wereld. De tombe heeft de vorm van een lange gang, waarom heen een grote heuvel is opgeworpon. Hij dateert van ongeveer 3000 v.C. en is vermoedelijk 1000 jaar ouder dan Stonehenge. De tumulus staat op een glooiend terrein naast de weg en kijkt uit op de Boyne en uitgestrekte weilanden. Doordat de buitenmuur eromheen uit schitterend witte kwarts bestaat, is hij al van veraf te zien. De Wicklow Mountains ten zuiden van Dublin zijn de dichtstbijgelegen plaats waar deze steensoort voorkomt, wat betekent dat de duizenden tonnen steen over een grote afstand zijn vervoerd. Er zijn met min of meer vaste tussenruimten eivormige stukken grijze kalksteen in de muur verwerkt; over het oorspronkelijke patroon - als dat er al is geweest - kan slechts worden gespeculeerd. De doorsnede van het graf bedraagt ongeveer 100 m en het is in het midden 10 m hoog. In de loop van de eeuwen is het geheel ingestort. maar het werd in de jaren zestig aan de hand van zorgvuldige berekeningen gereconstrueerd. Boven de ingang bevindt zich een opening (de zogenaamde roof box) met een smalle spleet, die zo is geconstrueerd dat de zon op de ochtend van de zonnewende - de kortste dag van het jaar - ongeveer een kwartier lang het interieur van de 25 m verder gelegen grafkelder vaag verlicht. Na het bezoek rijden we terug naar Dublin voor een tour door de stad onder begeleiding van een nederlands sprekende gids. Diner en overnachting in The Moran Red Cow Hotel.
Dag 9
30 mei 2011
Dublin - Holyhead - Hull.

Na een heerlijk ontbijt de koffers in de bus en vertrekken we naar de Ferry die ons naar Holyhead brengt. De vertrektijd van de Ferry is ongeveer 08.30 uur. Bij het opzetten van deze reis was het schema van de oversteek nog niet bekend. Deze dag staat in het teken van de verrassing, wat betekend dat we alleen op tijd moeten zijn voor de boot van Hull naar Europoort. Er zijn genoeg bezienswaardigheden op de reis van Holyhead naar Hull. Zeker in noord Wales het graafschap Gwynned. Kastelen zoals,Beaumaris, Conway, Caemarfoncastle, enz, dus de dag komt zeker welbesteedt om. Diner en overnachting op de Ferry van P&O.
Dag 10
31 mei 2011
Europoort - Leeuwarden.

Na een goed ontbijtbuffet vertrekken we naar Rotterdam, voor een kleine rondrit en een paar uurtjes vrij in de binnenstad, daarna vertrek naar Leeuwarden met onderweg een stop voor de inwendige mens. Aankomst Leeuwarden ongeveer 19.00 uur.


Detail- en prijsinformatie
Bij de prijs inbegrepen Bijzonderheden
  • Vervoer per luxe touringcar.
  • Overtocht met P&O Ferry's van Europoort naar Hull en terug.
  • incl.overnachting in 2 pers. hutten, diner en ontbijtbuffet.
  • Overtocht retour Holyhead - Dublin.
  • 1 overnachting in de omgeving van Bradford.
  • 1 overnachtingen in Dublin op basis van Half pension.
  • 1 overnachting inclusief Engels ontbijt en diner in Galway.
  • 2 overnachtingen in Killarney incl diner en Iers ontbijt.
  • 2 overnachtingen in Dublin incl diner en Iers ontbijt.
  • Bezoek aan de stad York
  • Entree Tullamore Dew Whiskey Heritage centre.
  • Entree Cliffs of Moher.
  • Ring of Kerry incl. hele dag een nederlands sprekende gids.
  • Show met een Bordercollie. (schaapshond)
  • Entree Waterford Visitor centre.
  • Entree Knowth Neolithic Tomb.
  • Halve dag Nederlands sprekende gids Dublin.
  • Entree St Patrick's Cathedral.
  • Entree Trinity College & Book of Kells.
  • Alle dagexcursies.
  • Prijs voor deze goed verzorgde reis is € 925,00 p.p.
  • bij onderbrenging op 2 persoons kamers.


  • Minimum aantal personen 30.

  • Niet bij de prijs inbegrepen zijn:
  • Toeslag 1 persoons kamer. € 210,00
  • Toeslag 1 persoons binnen hut. € 56,40
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Eventuele extra’s en entreegelden niet genoemd
  • Uitgaven van persoonlijke aard
Sluitingsdatum 15 maart 2011.
Als u deze reis mee wilt maken wacht dan niet te lang met uw opgave.



Deze reis is volgeboekt.

U kunt zich niet meer voor deze reis aanmelden.